Category Archives: Juventus

AndarSofian Podcast #4

#AndarSofianPodcast

Akhirnya bisa nonton Juventus lagi! Dibuka dengan review #JuveNovara trus bahas no. 9nya Juventus yang masih jadi misteri. Siapa aja yang digosipkan dan siapa aja yang menurut gw cocok dengan segala pros dan consnya.

Have fun listening! Ciao!

Terimakasih sudah mendengarkan, jangan lupa di follow and share juga yaa!

Sampai ketemu di episode berikutnya, dan kalau kalian punya topic yang pengen dibahas mention aja yaa ke Twitter dan Instagram @andarsofian

AndarSofian Podcast #3

#AndarSofianPodcast

Kali ini kita bakal bahas beberapa hal topik seperti 

– Sejarah #JuventusStadium

– Fasilitas dan Matchday Experience

– Future Development

#JuveTrip with aroundturin & Socios Skybox

Have fun listening! Ciao!

Terimakasih sudah mendengarkan, jangan lupa di follow and share juga yaa!

Sampai ketemu di episode berikutnya, dan kalau kalian punya topic yang pengen dibahas mention aja yaa ke Twitter dan Instagram @andarsofian

AndarSofian Podcast #2

#AndarSofianPodcast

Kali ini kita bakal bahas beberapa hal topik seperti

– Jersey Ormas vs Icon Colletion

– Laporan Keuangan Merah

– Reopen Juventus Stadium

– Budget Mercato

– Siapa Out, In, Stay? – Messi – Suarez – Dzeko

Have fun listening! Ciao!

Terimakasih sudah mendengarkan, jangan lupa di follow and share juga yaa!

Sampai ketemu di episode berikutnya, dan kalau kalian punya topic yang pengen dibahas mention aja yaa ke Twitter dan Instagram @andarsofian

AndarSofian Podcast #1

#AndarSofianPodcast

Kenalan Sama Juventus Women Yakin kamu bener-bener fans sejati Juventus? Sudah tau belum tentang Juventus Women? Kalau belum, kenalan yuk! Kali ini gue bakalan bahas mulai dari liga, prestasi, jersey yang mereka pakai, siapa saja di team ini yang bisa jadi your next idol, dan yang paling penting gimana caranya bisa nonton pertandingan Juventus Women. Yang legal pastinya ya. Haha okay have fun listening! Ciao!

Terimakasih sudah mendengarkan, jangan lupa di follow and share juga yaa!

Sampai ketemu di episode berikutnya, dan kalau kalian punya topic yang pengen dibahas mention aja yaa ke Twitter dan Instagram @andarsofian

2017: #JuveTrip Ep. 1

Throw your dreams into space like a kite, and you do not know what it will bring back, a new life, a new friend, a new love, a new country   

Cerita perjalanan pertama saya ke Turin bersama dengan 3 orang lainnya. Visa, tiket pesawat, penginapan dan tiket pertandingan sudah diatur sebelumnya oleh seorang organizer yang tinggal di Milan. Tiket pesawat sempat ada kendala, namun kami berempat yang baru pertama kali bertemu di Soetta ini tetap berhasil berangkat menuju Italia.

Berangkat pada hari Jumat, 5 Mei 2017, perjalanan pesawat kami tempuh selama 17 jam 40 menit mulai dari Soekarno Hatta sampai mendarat di Malpensa – Milan pada hari Sabtu, 6 Mei 2017 pukul 07.35 pagi.

Setelah mendarat, kami langsung menuju stasiun Milano Centrale menggunakan bis. Di stasiun tersebut bisa sarapan dahulu dan kemudian naik Trenitalia menuju Torino Porta Nouva (stasiun di Turin).

Trip ini cukup singkat dan padat namun bermakna. Karena setelah tiba pada tanggal 6 Mei, kami akan kembali ke Indonesia tanggal 11 Mei 2017 jam 2 siang.

Minggu pertama bulan Mei di kota Turin, cuacanya sangat menyenangkan. Spring adalah musim favorit saya. Saat itu suhunya antara 10 – 17° Celcius, sehingga cukup mengenakan jaket spring yang tidak terlalu tebal namun kuat menahan terpaan angin.

Selain klub sepak bola Juventus dan pabrik mobil Fiat. Kota Turin juga terkenal dengan makanan, kopi, wine, dan coklat (Nutella asal muasalnya dari Turin lho). Kulineran di kota ini sungguh menyenangkan, saat itu kami sering makan siang pasta dan kebab, makan malam makan pizza, juga menikmati Gianduiotti (Coklat khas Piedmont) dan Gelato tentunya.

Oh iya! Jangan lupa ketika berada di Turin, kunjungi juga tempat-tempat lainnya selain Juventus Stadium. Karena kamu bisa saja kebetulan ketemu dengan bintang idolamu!

Pernah suatu saat ketika sarapan di Cafe Gerla 1927 sambil menikmati chocolate croissant dan minum kopi espresso kami berpapasan dengan Beppe Marotta dan berfoto bersama. Selain itu pernah berbelanja sneakers di toko Space23 milik Ciro Ferrara. Dan paling serunya lagi, sempat nongkrong sambil ngopi bareng Edgar Davids di Costadoro Caffe.

NONTON PERTANDINGAN

The Derby della Mole – Juventus – Torino 6 May 2017 (1 – 1) 

SERIE A

Kunjungan perdana ke Turin sangat memorable dengan adanya Derby Della Mole. Di mana Juventus sudah hampir mendapatkan Scudetto ke 6 kalinya beruntun dengan hanya membutuhkan kemenangan di laga ini.

Derby della Mole memang tidak seterkenal Derby D’Italia, tapi derby ini adalah derby tertua di Italia yang dimulai pada tahun 1907 silam.

Di pertandingan yang berkesudahan 1 – 1 ini Juventus tidak full squad, dalam rangka persiapan Semifinal Leg 2 UCL melawan Monaco 3 hari kemudian. Goal jarak jauh Gonzalo Higuain menyelamatkan Juventus dari kekalahan.

Selfie Pertama dari dalam dari Juventus Stadium

UEFA CHAMPIONS LEAGUE

UEFA Champions League SF Leg 2 : Juventus – AS Monaco 9 May 2017 (2 – 1)

Salah satu pertandingan terbaik Juventus di UCL yang pernah ditonton langsung, Dani Alves menjadi man of the match dengan 1 goal dan 1 assistnya. Mbappe sang raising star yang terus menggoyang pertahanan Juventus dengan kecepatan dan gocekannya. Dan tentu saja misi road to Cardiff yang akhirnya tercapai.

Berikut ini adalah video yang saya ambil dari HP, bayangkan betapa dekatnya kami dengan lapangan hijau Juventus Stadium yang selama ini hanya bisa ditatap rindu lewat layar kaca. Jantung ini rasanya lelah setelah berdebar-debar sepanjang 90 menit pertandingan.

LIVE: Juventus, storia di un grande amore
LIVE: Champions League Anthem
RoadtoCardiff – Juventus 2 –1 Monaco (Madzukic 33′, Alves 44′ – Mbappe 69′)
LIVE: Dani Alves Goal Celebration
Video suasana di luar Juventus Stadium menjelang SF UCL 2017

AROUND TURIN

Persahabatan saya dengan Around Turin dimulai sejak tahun 2015, yaitu setelah Juve Tour 2014 di Indonesia dan Singapore. Saya mulai berniat dan menabung untuk pergi umroh ke Turin. Ketika sedang mencari informasi yang english-based, saya berkenalan dengan Maurizio – Around Turin. Saat itu namanya masih Around Juventus / Around J. Dan kami menjadi sahabat sampai saat ini.

Around Turin is not part of Juventus F.C. – Around Turin is not a Travel Agency or a Tour Operator – Around Turin is the biggest international community of fans. Join the family, meet new friends and enjoy our unforgettable events in Turin!

Pertemuan pertama dengan Maurizio “Around Turin” 2017

TRANSPORTASI

Torino Porta Nouva

Untuk bisa sampai di Turin kamu bisa beli tiket pesawat dengan 2 pilihan yaitu:

  1. Dari Soekarno Hatta ke Milan Malpensa airport (sampai di kota Milan). Kemudian ada pilihan transportasi :

2. Dari Soekarno Hatta ke Turin – Caselle airport (sampai di kota Turin). Lanjut naik bis ke City Center.

Stasiun utama di pusat kota Turin adalah Torino Porta Susa dan Porta Nouva. Jangan lupa selalu ingat / catat nama stasiun terdekat dengan hotelmu.

Tiket Pertandingan, bisa dibaca di sini

Informasi lebih lanjut soal Turin, di sini

July 2017, Juventus merubah logonya. Sehingga Trip ini adalah trip pertama dan terakhir dengan logo Juventus periode 2004 – 2017.

Editor : Atika Wirautami, Amore Mio!

Mau cari tiket home match Juventus? Ini caranya!

Mau nonton Juventus langsung di Turin alias Juventus Stadium alias Allianz Stadium?


IMG_3490.jpeg


Selain Visa, Penerbangan, Hotel, apalagi sih? Tiket pertandingan tentunya. Berikut ini beberapa jalur resmi yang bisa kamu pakai buat beli tiket Match Juventus yang aman dan terpercaya.

  • Via Juventus Official Fan Club (JOFC) Kamu harus sudah terdaftar dulu di JOFC
    1. Pastikan kamu juga sudah pegang Juventus Card, karena tiket pertandingan yang kamu beli akan tersimpan di kartu tersebut untuk nanti di scan di JStadium.
    2. Perwakilan JOFC akan infokan harga tiket sesuai alokasi zona yang kalian pilih, berikutnya kalian akan diminta transfer langsung ke Rekening Juventus di Italia.
    3. dan tiket akan langsung masuk ke Juventus Card kalian, dimana lokasi kursi dan zona kalian akan diinfokan via email ke JOFC dan email kalian.
    4. JOFC ini Prioritas, jadi mereka akan dapat alokasi tiket duluan.
  • Pesan langsung via TicketoneKapan bisa beli Tiketnya?
      • Serie A match umumnya baru tersedia sekitar 2 minggu sebelum matchday
      • Coppa Italia dan Champions League tersedia sekitar 1 bulan sebelum matchday
    • Buat kalian anggota  J1897 dan Black & White membership, kalian bisa pesan lebih cepat dibandingkan general sale. Bagaimana Caranya?
      • Ketika masa pre-order dibuka, kalian bisa akses laman tiket dan memilih zona kursi kalian dengan cara memasukkan kode yang ada di Membership Card kalian.
      • Pastikan kamu juga sudah pegang Juventus Card, karena tiket pertandingan yang kamu beli akan tersimpan di kartu tersebut untuk nanti di scan di JStadium.
      • Member dari J1897 biasanya mendapatkan akses 2 hari lebih cepat daripada general sale dan member dari Black & White mendapatkan akses 1 hari lebih cepat daripada general sale.
      • General sale akan dibuka jika masih ada tiket yang belum terjual alias belum sold out.

Kalau kalian pernah dengan soal Walkabout, invitation only event tersebut bisa kalian request via JOFC atau apply langsung via website kalau kalian member J1897 dan Black & White

Jangan lewatkan juga stadium tour dan Juventus Museum yang tiketnya bisa kalian beli online atau on the spot.

SELAMAT MENIKMATI!

WALK ABOUT Experience Juventus Official Fan Club

Juventus-Cagliari 03.11.2018

Walk About offer fans an exclusive opportunity to explore the stadium before Juventus home games. They began in 2004 and are reserved for Juventus Official Fan Club members.

Two members from each Juventus Official Fan Club go on a guided tour of Allianz Stadium lasting about 90 minutes.

They get the chance to visit the dressing rooms ahead of kick-off, walk through the tunnel leading out to the pitch, sit in the Bianconeri dugout, hang out in the press area and take up a privileged position to watch the team’s arrival at the ground.

Error
This video doesn’t exist

JUVENTUS HISTORY : 2007 – 2017

2007, Under Claudio Ranieri’s guidance, the Bianconeri came in third thus qualifying for the Champions League preliminary round. Captain Del Piero, the key man in a great season was top scorer with 21 goals, one more than his team mate Trezeguet. In the 2008/2009 season, Juventus had a difficult second part of the season and suffered negative results which could have affected their qualification for the Champions League.

Ciro Ferrara replaced Ranieri for the last two days of the championship and Juventus nished in second place. Ferrara was confirmed for the following season, which witnessed the return of Fabio Cannavaro and new team additions Fabio Grosso, Felipe Melo and Diego. In October Giovanni Cobolli Gigli resigned as Chairman and Jean-Claude Blanc took full control. The team, which had started out well, encountered a series of injuries which compromised their overall performance. Management changed again in late January with Zaccheroni taking over from Ferrara. The season ended with a seventh place finish and qualification for the Europa League.

2

2010

The turning point arrived on 19 May 2010 when Andrea Agnelli became chairman of the club and Giuseppe Marotta General Manager for the Sports Area, opening a new chapter in the team’s history. On 27 October 2010 Giuseppe Marotta was also nominated Chief Executive Officer.

The 2010/2011 season was marked by a complete overhaul of the First Team and top company management and ended with a seventh place, not enough for Juventus to qualify for the 2011/2012 European competitions, and the dismissal of manager Luigi Del Neri. In May 2011 Jean-Claude Blanc left his position and obtained a special appointment to complete the new stadium project and its inauguration. Aldo Mazzia was appointed Chief Executive Officer and Chief Financial Officer.

During the Transfer Campaign in summer 2011 the First Team continued its renewal, a job entrusted to Antonio Conte, the captain of many victorious battles.

Juventus returned home on 8 September 2011: in two years the old Delle Alpi Stadium had been dismantled and a new club-owned stadium stands in its place, the first of its kind in Italy.

The splendid inauguration ceremony included a friendly game with football’s second oldest team, Notts County, who had given its black and white jerseys to Juventus in 1903.

The Juventus Stadium (now the Allianz Stadium) is a symbol of pride for the Club, its supporters and the City of Turin. The investments made by Juventus, for around € 150 million, and its partners who developed the adjacent shopping centre, totalling approximately € 90 million, helped keep hundreds of jobs from being lost during the two years needed for its construction and continue to create new employment opportunities for running the stadium and shopping centre, also contributing to redeveloping and revitalising an entire area of the city.

A further step in this direction was taken on 14 June 2013 with the signing of the final 99-year lease agreement for a portion of the Continassa Area of approximately 176 thousand square metres next to the Juventus Stadium (now the Allianz Stadium). The Area will be the venue of the new Training and Media Center of the First Team and will house the new registered office of the company, as well as provide services to the public, to businesses and to individuals.

The 2011/2012 season will remain unforgettable: the team under the guidance of Antonio Conte and driven by the magical atmosphere of the Juventus Stadium (now the Allianz Stadium) combined performance with results ending the championship unbeaten and winning its thirtieth league title. Conte and his men played in the Italian Cup final losing to Napoli, but made up for it two months later, winning against the same team in the fifth Italian Super Cup, held in Beijing.

The J Museum was inaugurated on 16 May 2012, an ideal spot for Juventus fans to meet and retrace this unforgettable story of successes every day.

The J College was inaugurated at the Vinovo Training Centre on 5 September 2012. This is an innovative project for the Youth Sector, to help young players reconcile their sporting and school commitments in the best way possible.

In the 2012/2013 season, Juventus returned to the European stage, reaching the quarter finals in the Champions League,and winning its second league title in a row, three matches ahead of the last game, at the end of a season in which it was in the lead from day one.

The following season was triumphant: in August, another Italian Super Cup was won, and at the end of the championship Juventus was still in the lead. This was the third consecutive national championship, which had not happened since the time of the “Golden five-year period”. This success was even more exciting as a result of the amazing figures achieved by the Team, starting with the 102 points obtained. It was a record-breaking football season.

The 2014/2015 football season was no exception. The fourth consecutive championship was won by seventeen points ahead; on 20 May 2015 the tenth Italian Cup in history arrived; in the Champions League, after winning the group stage and beating Borussia Dortmund, Monaco and Real Madrid, in that order, the First Team played in the final held in Berlin on 6 June 2015, losing against Barcelona.

In the 2015/2016 season, ten new players joined the Club and the First Team took some time to get going, although it won its first trophy in August: the Italian Super Cup, played in Shanghai against Lazio. The start of the Championship was tough, and after ten matches, the team was ranked twelve, far from the lead. After a defeat at Sassuolo, the Team went full steam ahead, winning 25 out of 26 matches. Juventus beat its opponents one by one, to become the Italian Champion for the fifth year running. This is the second time the Club has won the Championships five years in a row, in its history, and to make this success even more memorable, it also won the Italian Cup, making it the second time in a row it has won both titles together.

The 2016/2017 football season ended with the Club winning its sixth consecutive League title and third consecutive Italian Cup. In the Champions League, after winning the group stage and beating Porto, Barcelona and Monaco, in that order, the First Team played in the nal held in Cardiff on 3 June 2017, losing against Real Madrid.

 

JUVENTUS HISTORY : 2006 – 2007

Towards the end of the 2005/2006 season, the club was involved in a judicial enquiry, originating from recorded telephone calls. The matter, known as “Calciopoli” brought about major changes within the club, with the election of a new Chairman, Giovanni Cobolli Gigli and CEO, Jean-Claude Blanc. Juventus was sentenced by the sporting body to play a season in Serie B and penalised nine points and the two previous Championship victories were revoked. Didier Deschamps was the new manager who began his mission with a core of champions: Del Piero, Buffon and Camoranesi, coming from Italy’s World Cup victory in Berlin as well as Trezeguet and Nedved.

 

15 December 2006 was a sad date in Juventus’ history, two boys from the Beretti team, Alessio Ferramosca and Riccardo Neri, died in a tragic accident at the Juventus Training Center in Vinovo. With a deep sadness engulfing the club, the team returned to the field the following week and beat Bologna, a decisive victory for returning to Serie A, and one that was dedicated to the memory of the two boys. Alex del Piero finished the season as the top scorer in Serie B and broke the all-time Juventus record for scored goals.